Servis industrijskih šivalnih strojev

V servisu šivalnih strojev Mohorko popravljamo vse vrste industrijskih šivalnih strojev. Servis je mogoč pri nas na sedežu podjetja v Ljubljani ali na vaši lokaciji kjerkoli v Sloveniji. Prosimo pokličite 041 711 142 za več informacij.

NEKAJ BESED O INDUSTRIJSKIH ŠIVALNIH STROJIH

1. Vrste industrijskih šivalnih strojev
Zaradi inherentne zapletenosti, ki jo lahko povzroči šivanje debelega tekstila, obstaja več specializiranih šivalnih strojev za različne namene.

2. Odvisno od stila tkanine
Izberete lahko idealen stroj za svoje potrebe glede na blago, ki ga nameravate izdelati, in vrsto zahtevanega šiva. Vsak stroj bo imel svoje edinstvene značilnosti, vendar je večina izdelanih iz visokokakovostne kovine za dodatno težo in vzdržljivost.

Ti pripomočki so bili zasnovani za dolgotrajno delo na zahtevnih materialih. To je velika prednost, saj odpravlja potrebo po nakupu novega šivalnega stroja vsako drugo leto, kot bi to storili, če bi za šivanje zahtevnih materialov uporabljali običajen domači šivalni stroj.

3. Šivalni stroj s podajanjem
To je najbolj specializiran stroj, ki ga bomo raziskali, saj se uporablja za šivanje plasti različnih tkanin skupaj, na primer v ramenskih šivih. Ta stroj ni potreben, razen če želite ustanoviti svoj imperij oblačil.

4. Ravni šivalni stroj
Ko večina ljudi razmišlja o svojem domačem šivalnem stroju, si verjetno predstavlja svoj standardni šivalni stroj z ravnim podnožjem, ki je skoraj zagotovo ploski šivalni stroj. Industrijski stroji so lahko videti skoraj enaki tovrstnim modelom, vendar se pogosto razlikujejo po tem, da niso prenosni.

5. Post-Bed Šivalni stroj
Ker se običajno uporablja za izdelavo škornjev, delovnih rokavic ali šivanje logotipov na oblačila, je ta vrsta stroja bistveno bolj specializirana od zgoraj omenjenih modelov.

Navpični steber, ki štrli čez ravno površino mize, odlikuje šivalni stroj za posteljo. Enako enostavno ga je prilagoditi na različne premere in višine kot stroj s cilindrično posteljo.

6. Cilindrični Šivalni stroj tisti, ki potrebujejo stroj, ki lahko šiva klobuke, skrite vogale torbic, manšete srajc, rokave in hlačnice. To je tudi najboljša vrsta orodja za ljudi, ki radi delajo na izpostavljenih usnjenih površinah, kot so denarnice ali sedla.

Ta stroj prepoznamo po dveh lastnostih: veliki luknji na površini delovne mize in valjastem vodoravnem stebru s spremenljivim premerom. Blago je zdaj mogoče zlahka podajati okoli in skozi območje šivanja na katerem koli šivalnem stroju s cilindrično posteljo. Ena težava, s katero se lahko srečajo uporabniki tega stroja, je pomanjkanje prostora za naslonitev rok med delom zaradi nenavadno velike luknje na sredini mize. To lahko povzroči zleknjenost in utrujenost, kar prispeva k težavam, kot sta napetost v vratu in hrbtu.

Pogosto zastavljena vprašanja
Kaj je najpomembnejša lastnost šivalnega stroja?
Najpomembnejša lastnost vašega stroja je spremenljiva dolžina šiva. Dolžine šivov so običajno med 0 in 4 mm, kar pokriva vse vaše šivalne zahteve in vrste blaga.

Katere so pogoste nevarnosti pri šivanju?
Šivalni hobiji lahko predstavljajo naslednja tveganja: • ureznine in poškodbe zaradi ostrih robov, kot so rezila nožev, škarij in bucik. Poškodba zapestja se zgodi pri rezanju s škarjami, medtem ko držimo zapestje v nerodnem položaju.

Zaključek
Podjetja, kot so Juki, Emel, Consew Singer in Brother, proizvajajo industrijske šivalne stroje. Juki in Consew sta na splošno najpogostejši znamki industrijskih šivalnih strojev.

Vzdrževanje in servisiranje industrijskega šivalnega stroja je enako pomembno kot njegov nakup. Po vsaki uporabi očistite šivalni stroj.